Kinderschoen

Kinderschoenen. De eerste aanschaf

Vanaf het moment dat uw kindje GOED loopt, is het verstandig om een goede, stevige kinderschoen te kopen. Het is hiervoor van belang dat uw kindje minimaal 20 passen kan zetten zonder om te vallen en ook echt buiten gaat lopen. Dit is het juiste moment om een goede kinderschoen te kopen.

Als u voor het eerst een kinderschoen gaat kopen, dan dient u op een aantal dingen goed te letten. Bij een schoenenzaak kunnen ze u natuurlijk helpen, maar het is belangrijk om zelf ook goed op te letten.

Kinderschoen, waar let ik op?

Het allerbelangrijkste is de maat. Kindervoeten groeien snel en een te kleine kinderschoen is snel gekocht. Als u schoenen gaat kopen, neem dan uw kind mee om te passen. Laat allereerst de voet opmeten en laat uw kind dan diverse schoenen passen. Niet elk model valt natuurlijk hetzelfde. Als uw kind de kinderschoen aan heeft, laat uw zoon of dochter dan staan en kijk of u uw wijsvinger achter zijn of haar hiel kan krijgen. Dit is absoluut nodig bij een kinderschoen, omdat een kind groeiruimte nodig heeft.

Daarnaast zijn er de volgende dingen waar u over na moet denken:

  • Materiaal: Leer ademt beter dan kunststof
  • Stevigheid: Hoe schattig ze ook zijn, gympies zijn alles behalve de ideale kinderschoen. Zij bieden weinig tot geen stevigheid.
  • Sluitmethode: Wilt u echt elke ochtend alle veters los wriemelen en ze vervolgens strikken? Of kiest u voor een rits of klittenband op uw kinderschoen? Allemaal dingen waar u rekening mee moet houden.