Klompen

Klompen voor dagelijks gebruik

Je kent ze vast wel, de handige klompen waar je met gemak in kunt stappen en die lekker zitten. Gemakkelijk om even naar de supermarkt te gaan, maar ook ideaal als je lange stukken moet lopen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een beroep waarbij ze veel moeten lopen, zoals verpleegkundigen! Dan zijn klompen ideaal!

Klompen zijn er in vele soorten, maten, materialen en kleuren. We laten hier de houten klompen achterwege en gaan in op de andere soorten klompen die bestaan.

Diverse soorten klompen

Allereerst zijn er de klompen waar het allemaal mee begon. Klompen van kunststof en deze zijn vrij zwaar zijn en vaak is de bovenkant van leer gemaakt. Prima klompen, maar inmiddels zijn klompen wel wat verder ontwikkeld. Klompen met een andere zool en vaak gemaakt van kalfsleer, waardoor ze een stuklichter zijn en waardoor men veel meer heeft kunnen doen met het voetbed. Tijdens deze ontwikkeling zijn klompen uitgegroeid tot comfortabel en goed schoeisel. Zeker nu het uiterlijk steeds meer een rol gaat spelen, zien we de omzet van klompen stijgen. Nu klompen ook in diverse kleuren of met opdruk te krijgen zijn, zien we dat steeds meer mensen overstag gaan.

Klompen worden voor privé gebruik voornamelijk in de zomer gebruikt, dit is omdat de hak open is. De voordelen op een rijtje:

  • Makkelijk aan trekken (zonder bukken)
  • Comfortabel
  • Verkrijgbaar in diverse materialen
  • Verkrijgbaar in diverse modellen
  • Verkrijgbaar in diverse kleuren
  • Geschikt om veel op te lopen